torsdag 17. februar 2011

Bitt av surfebasillen




Noen av oss står tryggere på brettet enn andre...

Dagen opprant med nok en nydelig soloppgang. Stranda skinner i gull, og palmene duver sakte i vinden. Innimellom kommer små følger av turister på luntende hester oppover den lavvandstette sanden. Men vi har fått et nytt fokus: kommer det til å bli bra surf i dag? Vi var derfor raske med å oppsøke dagens utvalgte frokoststed, Kafé Natural.


Frukt- og pannekakefrokost


Julie fikk nydelige pannekaker ved siden av solmoden mango, papaya, ananas, melon og banan. Og hva som er enda bedre: de selger brukbar latte og espresso. For på tross av at dette landet eksporterer noen av verdens aller beste kaffebønner, er det dårlig stelt med kaffen de fleste steder. Men på Kafé Natural kan vi surfe på nettet, bivåne hester som lunter fritt i gatene utenfor og daglige yogapartier rett ved siden av kafeen.



I denne byen går alle hester fritt rundt i gatene


Etterpå gjalt det å finne sun block for surfere. Dette er en tykk, blå salve som skal holde bortimot 100% av solstrålene fra våre sarte neser, kinn og panner. Det krevde litt innsats å finne en slik salve, med ved å be om "Sun Block para surfing", som sikkert er totalt mislykket spansk, fikk jeg tak i en liten krukke. Iført krigsmaling over store deler av ansiktet troppet vi forventningsfulle opp utenfor surfeskolen. Bare for å finne ut at den ikke var der lenger. De hadde tydeligvis tatt en halv dag fri. Ikke før i firetiden fikk vi utløp for vår oppsamlede energi.

Julie i sitt rette element



Det viser seg at det er snowboarderen i familien som er den proffe av oss, nemlig Tuva. Hun kommer seg opp i flott positur selv i den slappeste bølge. Trulte og jeg fant ut at det å glemme de instruksene vi fikk i går ikke var særlig smart med enda mindre brett. Dermed fikk ikke vår utskremte fotograf tatt helt de bildene vi hadde gledet oss til å legge ut på bloggen. Spente lesere må smøre seg med tålmodighet og heller nyte nok et bilde av Tuva.

1 kommentar:

  1. Hvilken surfboard wax er det som gjelder nå? Her hjemme er det kun swix, Oslo er i ferd med å gå inn i WM2011 ekstase og patriotisme med storskjermere overalt og etterfølgende søknad om vinter OL i 20XX.

    Hang-ten and have fun
    Aadne

    ps. det går bra med G...

    SvarSlett